IJscopret in Olden Kinholt › Treant Zorggroep

IJscopret in Olden Kinholt

Geplaatst op: 2 augustus 2013

Boerenjongens, aardbei of vanille? Voor de bewoners en medewerkers van Olden Kinholt in Hoogeveen was het donderdagmiddag 1 augustus soms moeilijk kiezen uit de verschillende smaken ijs die hen werden aangeboden. Het woonzorgcentrum kreeg die middag bezoek van een heuse ijscofiets.

In en buiten het restaurant ’t Noordeinde van Olden Kinholt, onderdeel van Zorgpalet, konden de bewoners genieten van het ijs van speel- en ijsboerderij ‘De Drentse Koe’ uit Ruinerwold. Activiteitenbegeleidster Susanne Feringa: “De meesten van ons, jong of oud, zijn op zoek naar afkoeling in de hitte. Hier past een ijsje eten uitstekend bij. Met de ijscofiets gevuld met ouderwetse ijssmaken creëren we zo een heleboel gezelligheid.” Ook is het voor de bewoners een uitstekende gelegenheid om gezellig samen te zijn.

Zorgpalet stelt de wensen van haar bewoners en cliënten centraal. Niet alleen de kwaliteit van de zorg is belangrijk, maar zeker ook het welbevinden van de bewoners en cliënten. Daarom organiseert Zorgpalet regelmatig activiteiten. Van boottochten tot bloemschikken en van ijs eten tot muziekoptredens.