Huiskat Sjimmy: allemansvriend van De Schutse › Treant Zorggroep

Huiskat Sjimmy: allemansvriend van De Schutse

Geplaatst op: 20 juni 2019

Stel je voor: je woont al een aantal jaar samen met je trouwe viervoeter, maar vanwege gezondheidsproblemen moet je verhuizen naar een woonwijkcentrum. Het is dan niet altijd vanzelfsprekend dat je je huisdier zomaar mee kan nemen. Gelukkig konden mevrouw Lutters uit Hardenberg en haar geliefde huiskat Sjimmy samen verhuizen naar Treant-locatie De Schutse in Coevorden.

‘Sjimmy is inmiddels benoemd tot huiskat en is onmisbaar in De Schutse’, vertelt mevrouw Lutters trots. Sinds vier jaar woont mevrouw Lutters samen met Sjimmy in De Schutse. Ze is haar zus achternagegaan, zij woonde al in De Schutse. ‘Er is genoeg te doen hier. We kunnen biljarten, bloemschikken of we spelen een spelletje.’ Met een mooie uitkijk op het park, waar Sjimmy geregeld loopt, zit mevrouw Lutters goed op haar plek: ’Dan kan ik hem mooi zien.’

Meeverhuizen

‘Tijdens het verhuizen van mijn aanleunwoning naar De Schutse kon Sjimmy gelukkig gewoon mee’, blikt mevrouw opgelucht terug. ‘Sjimmy betekent erg veel voor mij. Het ergste scenario zou natuurlijk zijn dat je na al die jaren samenwonen afscheid moeten nemen van je huisdier.’ De voorwaarden om een huisdier te houden zijn simpel: het huisdier zorgt niet voor overlast en de bewoner moet in staat zijn om zelf voor het dier te zorgen. In de meeste gevallen lukt dat prima en anders helpt familie graag een handje.

Geliefd

In De Schutse is iedereen dol op Sjimmy. Verpleegkundige Wendy Ottens knikt bevestigend en vindt het maar al te gezellig dat Sjimmy er is: ’Ik ben een echt kattenmens dus ik kan prima met hem overweg.’ Zelfs de kinderen van de naastgelegen peuteropvang spelen graag met Sjimmy. ‘Op een dag zag ik een jongetje lopen die trots met Sjimmy in de armen liep’, vertelt mevrouw Lutters.

Gaat z’n eigen gangetje

Sjimmy voelt zich helemaal thuis in De Schutse. Dat merk je direct. Hij loopt bij iedereen naar binnen. Zijn baasje vindt dit helemaal niet erg: ’Sjimmy is een echte knuffelbeer dus hij zoekt graag aandacht van andere bewoners en begeleiders. Hij krijgt soms meer aandacht van anderen, dan van mij!’, vertelt mevrouw Lutters lachend.

Troon

In de hal heeft Sjimmy zelfs zijn eigen stoel. ’De geel gestreepte stoel lag schijnbaar het lekkerst, want hij heeft deze als favoriet uitgekozen.’ Sjimmy is vaak buiten, bij z’n baasje of hij ligt op ‘zijn’ stoel. De stoel heeft een mooi plekje in het Atrium van De Schutse.

Op verschillende locaties van Treant Zorggroep zijn huisdieren welkom. Elke locatie heeft eigen huisregels voor huisdieren.

Gerelateerde locaties