Holtingerhof creëert ontmoetingsplek voor wijkbewoners Bargeres › Treant Zorggroep

Holtingerhof creëert ontmoetingsplek voor wijkbewoners Bargeres

Geplaatst op: 10 april 2014

Inwoners van de wijk Bargeres in Emmen kunnen vanaf woensdag 16 april iedere woensdag voor een klein bedrag een hapje eten in ‘Eetkamer Bargeres’ in woonzorgcentrum Holtingerhof, onderdeel van Leveste Care. De eetkamer is een initiatief van wijkvereniging Bargeres, Promens Care, Sedna, Buurtsupport en Leveste Care. Doel is het creëren van een levendige ontmoetingsplek voor wijkbewoners. Wethouder Ton Sleeking opent de eetkamer a.s. woensdag om 16.15 uur.

In januari startten de vijf organisaties op de woensdagmiddagen van 13.00 tot 16.00 uur al met een succesvol Repair Café in Holtingerhof, waar men kleine kapotte huishoudelijke apparaten kan laten repareren, vertelt manager Saskia Schnoing. “Vervolgens ontstond het idee om samen ‘Eetkamer Bargeres’ te organiseren. Hiermee is er voor bewoners een centrale plaats in hun wijk waar zij samen kunnen eten. Dit sluit goed aan bij ons streven om zorg te combineren met woon- en wijkfuncties.”

Reserveren
De kosten voor een hoofdgerecht, dessert en een kop koffie of thee bedragen € 3,50 per persoon. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan vóór iedere woensdagmiddag 13.00 uur via de receptie van Holtingerhof: telefoon (0591) 22 84 36 of holtingerhof.receptie@levestecare.nl.

UPDATE
In onderstaand filmpje is te zien hoe wethouder Ton Sleeking de Eetkamer heeft geopend.