Holdert meest gastvrije woonzorgcentrum van Nederland › Treant Zorggroep

Holdert meest gastvrije woonzorgcentrum van Nederland

Geplaatst op: 12 juni 2014

Woonzorgcentrum Holdert in Emmen, onderdeel van Leveste Care, heeft de Gastvrijheidszorg Award in de categorie Verpleging & Verzorging gewonnen. Holdert mag zich een jaar lang meest gastvrije woonzorgcentrum van Nederland noemen.

Medewerkers van het woonzorgcentrum namen de prijs in ontvangst tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg op donderdag 12 juni. Saskia Schnoing, manager van Holdert, is trots: “Onze cliënten staan bij ons centraal. We willen graag dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. En de dingen kunnen doen waar, wanneer en hoe zij dat willen. Gastvrijheid levert daaraan een belangrijke bijdrage.”

Gastvrijheidszorg met Sterren
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Ruim 230 zorgaanbieders deden dit jaar mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben zij sterren toebedeeld gekregen.

Ziekenhuisorganisatie
Holdert verdiende vijf sterren. Vier gingen er naar woonzorgcentrum De Schutse, tevens onderdeel van Leveste Care. Ook de ziekenhuislocaties van Zorggroep Leveste Middenveld (waar ook Leveste Care deel van uit maakt) verdienden een aantal sterren: drie voor Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal en twee sterren voor het Scheper in Emmen.

Gastvrijheid
Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, alsook de dienstverlening.