Hoge score revalidatiezorg ALS-patiënten › Treant Zorggroep

Hoge score revalidatiezorg ALS-patiënten

Geplaatst op: 19 november 2018

Patiënten met de progressieve spierziekte ALS zijn zeer tevreden over de revalidatiezorg bij Treant Zorggroep. Dat blijkt uit de beoordeling van patiënten en Spierziekten Nederland, de vereniging voor mensen met een spierziekte. Spierziekten Nederland reikte daarom het nieuwe keurmerk ‘ALS Zorgnetwerk’ uit aan het behandelteam op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

'Verschillende specialisten met kennis en ervaring op het gebied van ALS die samenwerken in één behandelteam om de juiste revalidatiezorg op het juiste moment te verlenen. Dat is volgens patiënten waarom de behandeling en begeleiding van ons team een mooie 8 krijgt. Het belangrijkste is dat ons team patiënten, naasten en mantelzorgers kan helpen de ziekte draaglijker te maken. Behandeling, advies over voeding en emotionele of sociale ondersteuning horen hier als vanzelfsprekend bij', vertelt revalidatiearts Peter van Aanholt. Het behandelteam van Treant bestaat uit twee revalidatieartsen, een ergotherapeut, fysiotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker en een logopedist.

Positieve feedback patiënten

Uit de enquête die patiënten ingevuld hebben blijkt dat patiënten tevreden zijn over de behandeling en begeleiding van het behandelteam. Een van de patiënten schreef: ‘Uitstekende samenwerking, ook met behandelaars rondom het ALS-team’. 'Prachtig toch. Hier doen wij het voor', aldus revalidatiearts Coosje Smallenbroek.

Keurmerk

De kwaliteit van zorg  en het informeren van patiënten over de kwaliteit van de geboden behandelingen staat bij het keurmerk voorop. Het keurmerk is tot stand gekomen binnen het landelijk project ‘Kwalitatief goede ALS behandelteams’. Dit project is uitgevoerd door Spierziekten Nederland, het ALS centrum Nederland, ALS Patients Connected en de Vereniging van Revalidatieartsen (werkgroep neuromusculaire aandoeningen).

Ook op ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal levert Treant revalidatiezorg voor patiënten met de spierziekte ALS. De resultaten van deze behandelteams zijn niet meegenomen in de toekenning van het keurmerk.

Het ALS-team van Treant met revalidatieartsen Peter van Aanholt (1e links) en Coosje Smallenbroek (helemaal rechts). Op de foto ontbreekt de ergotherapeut.
Het ALS-team van Treant met revalidatieartsen Peter van Aanholt (1e links) en Coosje Smallenbroek (helemaal rechts). Op de foto ontbreekt de ergotherapeut.

Gerelateerde specialismen