Hoe herken je een hartritmestoornis? › Treant Zorggroep

Hoe herken je een hartritmestoornis?

Geplaatst op: 7 mei 2012

In mei en juli organiseert de vakgroep Cardiologie van Ziekenhuis Bethesda twee keer een informatieavond over hartritmestoornissen. De avonden zijn gratis en vrij toegankelijk.

Hartritmestoornissen komen veel voor; circa twintig tot dertig procent van de patiënten die op de polikliniek Cardiologie in Ziekenhuis Bethesda komt, kampt met ritmestoornissen. Ritmestoornissen vertalen zich vaak in een versnelde of onregelmatige hartslag. Ook vermoeidheid en een verminderde conditie zijn veelgehoorde klachten.

Tijdens de informatieavond bespreken de cardiologen en een verpleegkundig specialist hoe hartritmestoornissen kunnen worden herkend, wat de risicofactoren zijn en wat er aan te doen is. Ook is er aandacht voor de invloed van ritmestoornissen op het dagelijkse leven.

De informatieavonden zijn op donderdag 24 mei en dinsdag 3 juli, van 19.30 tot 21.00 uur, in de Grote Zaal van Ziekenhuis Bethesda, dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen. Sprekers: cardiologen M.L.J. van der Wielen en dr. R.J.M. de Vries (alleen aanwezig 24 mei) en verpleegkundig specialist J. Liefers. Aanmelden (niet verplicht) kan via het e-mailadres cardiologie@bethesda.nl.