Het Ellertsveld viert mijlpaal met feestweek › Treant Zorggroep

Het Ellertsveld viert mijlpaal met feestweek

Geplaatst op: 16 september 2019

Het was vandaag volle bak in woonwijkcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord, want het woonwijkcentrum bestond tachtig jaar. Deze mijlpaal wordt de hele week gevierd. Vandaag was de opening van de feestweek voor bewoners en hun familie, medewerkers, vrijwilligers en omwonenden uit Schoonoord.

De opening van de feestweek ging gepaard met de overhandiging van een cheque aan de stichting Vrienden van Het Ellertsveld. Jeannet Mulder, voorzitter van de stichting Vrienden van, ontving een cheque ter waarde van €1000 uit handen van Theo Hiemstra, directeur care van Treant Zorggroep. Het geldbedrag wordt gebruikt als bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe rolstoelbus. ‘En dit is hard nodig’, vertelt Hiemstra: ‘de moderne rolstoelen passen niet in de oude bus. Hier moet verandering in komen, want de bus is razend populair onder bewoners en wijkbewoners.’

Directeur Theo Hiemstra overhandigd de cheque aan Jeannet Mulder, voorzitter Stichting Vrienden van Het Ellertsveld. De oudste bewoonster mevrouw Zwols is blij met het geldbedrag!
Directeur Theo Hiemstra overhandigd de cheque aan Jeannet Mulder, voorzitter Stichting Vrienden van Het Ellertsveld. De oudste bewoonster mevrouw Zwols is blij met het geldbedrag!

Ter ere van het jubileum zijn er ook vier oude locatiefoto’s afgedrukt op glas. De foto’s brengen de geschiedenis van Het Ellertsveld in beeld. ’Tachtig jaar, dat is niet niks’, sprak wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden bij de opening. Hij vertelde over de rijke geschiedenis van de locatie en wenste aanwezigen een mooie feestweek toe. Tot de activiteiten van de feestweek behoren een brunch, oud-Hollandse spelen, een high-tea en een speurtocht naar Teun, de kanaalgraver van het Oranjekanaal.

Loterij en cadeau

Voor de aanschaf van de rolstoelbus hebben medewerkers van het woonwijkcentrum loten in het dorp verkocht, met als hoofdprijs een minuut gratis winkelen bij de plaatselijke Coop supermarkt. Burgemeester Bert Bouwmeester reikt vrijdag 20 september de prijs uit aan de winnaar en maakt tevens bekend hoeveel de opbrengst is. Als echte kers op de taart onthult mevrouw Zwols, de oudste bewoonster van Het Ellertsveld, vrijdag een cadeau die vanuit het verjaardagsfonds wordt geschonken aan bewoners.

Gerelateerde locaties