Het begint bij een vriendelijk ‘goedemorgen’ › Treant Zorggroep

Het begint bij een vriendelijk ‘goedemorgen’

Geplaatst op: 6 oktober 2017

Andere collega's gingen haar al voor (zie bijvoorbeeld Maarten Bodegom en Tim Pentenga). Lees hieronder de inzending van verpleegkundige Pascalle van Boven, zij vertelt waarom zij #trotsoptreant is.

Mijn werk op de poli geriatrie staat niet dagelijks in de spotlights. Ik word niet bekritiseerd door leden van de raad van toezicht, inspectie van de gezondheidszorg, de ondernemingsraad, of kritische journalisten die geen goede research doen. Als medewerker van Treant denk ik wel vaak ‘moet dat nou echt zo, kan het niet een beetje anders’?

Natuurlijk zijn er verbeterpunten en hebben we als Treant nog veel werk te verzetten. En dat is goed, we moeten in beweging blijven en onszelf voortdurend verbeteren. Er zijn momenten dat er dingen anders gaan dan gepland, maar zo is het leven. Helaas worden juist de tegenslagen door journalisten en ‘bezorgde’ volgers breed uitgemeten. Het goede krijgt helaas veel te weinig aandacht en dat vind ik jammer. Ik zou willen dat ze mij interviewen, als medewerker, patiënt, als mantelzorger.

Want ik ben trots op Treant. Omdat ik me hier kan ontwikkelen, scholing kan volgen en samen met collega’s mijn passie voor de zorg kan inzetten voor onze patiënten. Met de benoeming van Carla van de Wiel is Treant transparanter geworden, er wordt van alles aan gedaan om betrokken partijen te informeren. Het lijkt alsof dit juist wordt afgestraft. De buitenwereld legt alles onder een vergrootglas.

Terwijl er zo hard gewerkt wordt de ziekenhuisgroep weer financieel gezond te maken. Zodat de meer dan 6.500 werknemers gegarandeerd blijven van inkomen. En de vele duizenden mensen in onze regio gegarandeerd blijven van onze goede zorg. Als het kan in de buurt, met zo kort mogelijke wachttijden van deze zorg. Natuurlijk vervloek ik de bezuinigingen ook weleens, maar dit is grotendeels niet te verwijten aan Treant, maar aan de bezuinigingen vanuit Den Haag. Treant is en voelt zich verantwoordelijk voor zijn medewerkers.

Het gaat ons alleen lukken als we aandacht blijven houden voor de goede dingen die gebeuren. En samen de schouders eronder zetten. Soms begint dat met iets heel kleins. Een vriendelijk ‘goedemorgen!’ als je ’s morgens het ziekenhuis binnenkomt. Zoals onze bestuursvoorzitter Carla van de Wiel doet. Een vrolijke begroeting, van receptie tot beveiliging. Het zijn de kleine dingen die maken dat ik trots op Treant ben.

Ik ben #trotsoptreant