Herstelplek voor ouderen in Hoogeveen en Emmen via één centraal telefoonnummer › Treant Zorggroep

Herstelplek voor ouderen in Hoogeveen en Emmen via één centraal telefoonnummer

Geplaatst op: 30 maart 2018

Via één telefoonnummer vragen huisartsen en ziekenhuizen uit de regio’s Emmen en Hoogeveen vanaf april gemakkelijk een beschikbare herstelplek aan voor kwetsbare ouderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Ouderen kunnen hierdoor nog sneller terecht bij Treant en andere zorginstellingen die deelnemen aan de samenwerking ‘Eerstelijns verblijf (ELV).

Eén centraal telefoonnummer voor regio’s Hoogeveen en Emmen
Vanaf 1 april worden alle herstelplekken van zorginstellingen voor kwetsbare ouderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, bereikbaar via één centraal telefoonnummer. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar voor huisartsen en ziekenhuizen. ‘Huisartsen en ziekenhuizen die een herstelplek nodig hebben, hoeven hierdoor niet meer naar verschillende locaties te bellen’, aldus manager Treant Care a.i. Kees Veling. 'Door de juiste zorg op de juiste plek te organiseren verhogen we als zorginstellingen samen de herstelkansen voor ouderen. Eén centraal telefoonnummer voor herstelplekken helpt daar bij.’

Regio Hardenberg
In regio Hardenberg, waar de Treant-locatie De Schutse in Coevorden onder valt, is er al één telefoonnummer waar huisartsen kunnen informeren naar beschikbare herstelplekken.

Regio Coevorden e.o.
Saxenburgh Groep
Medrie
De Baalderborg Groep
Zorggroep Tangenborgh
De ZorgZaak
Treant Zorggroep

Regio Emmen
Zorggroep Tangenborgh
Centrale Huisartsendienst Drenthe, huisartsenspoedpost Emmen
Zuid Oost Drentse Huisartsen Coöperatie (ZODHC)
Treant Zorggroep

Regio Hoogeveen
De Westerkim
De NNCZ
Herstelhotel Hoogeveen
Hagro Hoogeveen
Treant Zorggroep

In regio Hardenberg is er al één telefoonnummer waar huisartsen kunnen infomeren naar beschikbare herstelplekken. Vanaf april volgen regio Emmen en Hoogeveen met één telefoonnummer per regio die 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar is voor huisartsen die een herstelplek zoeken. De telefoonnummers zijn bekend bij de huisartsen.

Lees hier per regio welke zorginstellingen deelnemen aan de samenwerking ELV: