Herstel & Balans, programma voor (ex-)kankerpatiënten › Treant Zorggroep

Herstel & Balans, programma voor (ex-)kankerpatiënten

Geplaatst op: 8 augustus 2013

Het Scheper Ziekenhuis start op 2 september opnieuw met het programma Herstel & Balans, een tien weken durend groepsrevalidatieprogramma voor mensen die behandeld zijn voor kanker. Zij hebben vaak moeite om het dagelijks leven weer op te pakken, bijvoorbeeld omdat ze last hebben van vermoeidheid, onzekerheid of angst. Herstel & Balans biedt hen fysieke en mentale ondersteuning.

Onder begeleiding van een fysiotherapeut doen deelnemers in groepsverband aan fitness en sport. Emotionele en sociale gevolgen van kanker komen aan de orde in groepsgesprekken, onder leiding van een psycholoog. De ervaringen van mensen die het programma volgden, zijn positief. Zij voelden zich na afloop van het programma lichamelijk en psychisch sterker.

Opgave
Zowel patiënten van het Scheper Ziekenhuis als van andere ziekenhuizen kunnen deelnemen aan Herstel & Balans. Voor opgave en/of meer informatie kan contact worden opgenomen met Minke Bouma of Mieke Kuilder, verpleegkundig specialisten oncologie in het Scheper Ziekenhuis. Bereikbaar via telefoonnummer (0591) 691 371/(0591) 691 374 of per e-mail via m.bouma@sze.nl / m.kuilder@sze.nl