Herstel & Balans maakt (ex-)kankerpatiënten sterker › Treant Zorggroep

Herstel & Balans maakt (ex-)kankerpatiënten sterker

Geplaatst op: 13 november 2012

Nieuw herstelprogramma start op 3 december

Het Scheper Ziekenhuis start op 3 december opnieuw met het programma Herstel & Balans, een groepsrevalidatieprogramma voor mensen die behandeld zijn voor kanker. Zij hebben vaak moeite om het dagelijks leven weer op te pakken, bijvoorbeeld omdat ze last hebben van vermoeidheid, onzekerheid of angst. Herstel & Balans biedt hen fysieke en mentale ondersteuning. Het programma duurt tien weken.

Onder begeleiding van een fysiotherapeut doen deelnemers in groepsverband aan fitness en sport. Emotionele en sociale gevolgen van kanker komen, onder leiding van een psycholoog, aan de orde in groepsgesprekken. De ervaringen van mensen die eerder deelnamen aan het programma zijn positief. Na afloop van het programma voelen zij zich lichamelijk en psychisch sterker.

Opgave
Zowel patiënten van het Scheper Ziekenhuis als van andere ziekenhuizen kunnen deelnemen aan Herstel & Balans. Voor opgave en/of meer informatie kan men contact opnemen met Minke Bouma of Mieke Kuilder, verpleegkundig specialisten oncologie in het Scheper Ziekenhuis via telefoonnummer (0591) 691 371 of (0591) 691 374 of per e-mail via m.bouma@sze.nl of m.kuilder@sze.nl.