Heraccreditatie NIAZ Scheper een feit › Treant Zorggroep

Heraccreditatie NIAZ Scheper een feit

Geplaatst op: 13 maart 2017

Ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep behaalde opnieuw de NIAZ-accreditatie. En daar zijn wij trots op! Een mijlpaal die aansluit bij de stappen die Treant de afgelopen periode heeft gezet in het werken aan de borging van kwaliteit van zorg.

Omdat kwaliteit van zorg constant onze aandacht nodig heeft, pakt Treant Zorggroep de komende periode een aantal verbeterpunten en aanwijzingen van het NIAZ op die – óndanks de behaalde heraccreditatie – beter kunnen.  Deze verbeterpunten en aanwijzingen hebben voornamelijk betrekking op het borgen van taken en acties die een bijdrage leveren aan de kwaliteit en veiligheid van zorg.

De feestelijke uitreiking van de NIAZ-accreditatie vindt plaats op maandag 10 april. De NIAZ-accreditatie is het belangrijkste keurmerk in de ziekenhuiszorg. Toekenning van dit keurmerk gebeurt door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ), een onafhankelijk instituut dat kwaliteitssystemen in de zorg toetst. Alle drie de ziekenhuislocaties van Treant zijn in het bezit van de NIAZ-accreditatie.