Hartzorg in Drenthe sneller en veiliger dankzij nieuw hartkatheterisatie- en dottercentrum in Emmen › Treant Zorggroep

Hartzorg in Drenthe sneller en veiliger dankzij nieuw hartkatheterisatie- en dottercentrum in Emmen

Geplaatst op: 20 september 2019

Maandag 23 september start Treant Zorggroep met de bouw van een nieuw regionaal centrum voor hartkatheterisatie- en dotterbehandelingen. Het centrum wordt gebouwd naast de spoedeisende hulp van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen en wordt naar verwachting in het najaar van 2020 opgeleverd.

Er is in de regio een structurele toename van mensen die hartzorg nodig hebben. De uitbreiding van de capaciteit en de concentratie van expertise bij Treant betekenen een verbetering van de zorg voor hartpatiënten in Drenthe. 

Het nieuwe centrum beschikt over drie hartkatheterisatiekamers en voorbereidingsruimte voor acht patiënten. Naast hartkatheterisatie- en dotterbehandelingen worden in het nieuwe centrum ook pacemakers en inwendige defibrillatoren (ICD’s) geplaatst.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Buursema, Harwig installatietechniek en De Groot installatiegroep.

 

Impressie nieuw hartkatheterisatie- en dottercentrum Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Afbeelding: IAA Architecten
Impressie nieuw hartkatheterisatie- en dottercentrum Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Afbeelding: IAA Architecten

Gerelateerde specialismen