Hartinfarcten voorkomen: uw hulp nog steeds van harte welkom! › Treant Zorggroep

Hartinfarcten voorkomen: uw hulp nog steeds van harte welkom!

Geplaatst op: 20 juni 2018

Helpt het medicijn voor de behandeling van jicht (ontstoken gewrichten) ook bij het voorkomen van een hartinfarct? Dat onderzoeken de cardiologen van Treant Zorggroep. “Er zijn al heel veel patiënten die meewerken aan het onderzoek,” vertelt cardioloog Hong Kie The. “In Nederland al 2.595, waarvan 167 bij Treant. Maar om definitief aan te tonen dat Colchicine gezondheidswinst oplevert, zoeken we nog steeds enthousiaste deelnemers.”

Samen met andere hartdokters uit Nederland en Australië onderzoeken de cardiologen van Treant bij 4.500 patiënten met een vernauwing van de kransslagaders of het medicijn Colchicine beschermt tegen een hartinfarct en beroerte. Een veel goedkoper medicijn en natuurlijk. Want Colchicine wordt gewonnen uit een krokusachtig plantje (herfsttijloos) dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor verschillende aandoeningen.

Deelnemen?
Patiënten die deelnemen leveren een belangrijke bijdrage aan de medische kennis over het effect van dit middel.

The: “Oog voor innovatie en vooruitstrevende dokters alleen zijn niet voldoende. Want voor verantwoord geneeskundig onderzoek is hulp van patiënten onmisbaar. Samen kunnen we er voor zorgen dat in de toekomst andere patiënten met een hartinfarct of vernauwde kransslagvaten profiteren.” We zoeken patiënten die eerder een infarct hebben gehad of zijn gedotterd. Behoort u tot die groep en wilt u graag deelnemen? Neem dan contact met ons op: via uw eigen polikliniek of via telefoonnummer 0528 28 68 64.

Gerelateerde specialismen