Hartewens bewoonster Treant in vervulling › Treant Zorggroep

Hartewens bewoonster Treant in vervulling

Geplaatst op: 21 december 2017

Minderbedeelden een cadeau schenken tijdens de kerstdagen. Dat was de hartewens van een bewoonster van Treant-locatie Holtingerhof in Emmen. Ze had de wens opgehangen in de wensboom van Gouden Dagen. Gisteren ging haar wens in vervulling tijdens een heerlijk kerstdiner voor cliënten die verblijven bij Stichting Het Kopland en gasten van De Eetkamer in Holtingerhof. Dankzij haar hartewens werden de kinderen die verblijven in Het Kopland verblijd met mooie spellen.

In deze bijzondere periode van kerst wilde niet alleen de bewoonster met haar hartewens iets betekenen voor de medemens. Ook de medewerkers van Holtingerhof wilden iets extra’s doen. Zij besloten daarop een driegangen kerstdiner te organiseren voor cliënten van Het Kopland in Emmen en gasten van Eetkamer Bargeres.

Het Kopland biedt opvang aan mannen, vrouwen en kinderen die vanwege sociale omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Het diner werd hen aangeboden door woonwijkcentrum Holtingerhof en Distrivers uit Hoogeveen. De kinderen die in Het Kopland verblijven kregen tijdens het diner dankzij de hartewens diverse spellen.

Gouden dagen
Stichting Gouden Dagen laat de wensen van kwetsbare ouderen in vervulling gaan. Met het nationale netwerk van deelnemers van Gouden Dagen – lokaal gevestigde zorg- en welzijnsinstellingen – bereikt de stichting ouderen die het écht nodig hebben. Oók thuiswonende ouderen.

De Eetkamer
Het kerstdiner werd deze dag gecombineerd met De Eetkamer in Holtingerhof. Een initiatief waarbij bewoners van het woonwijkcentrum en buurtbewoners voor vier euro (exclusief soep) kunnen aanschuiven voor een tweegangenmenu. De Eetkamer is elke woensdag van 17.00 tot 19.00 uur in Holtingerhof aan de Holtingerbrink 62 in Emmen. Samen eten en ontmoeten staat centraal.

Gerelateerde locaties