Grote belangstelling voor open dag Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Grote belangstelling voor open dag Treant Zorggroep

Geplaatst op: 8 november 2015

Tijdens de Open Bedrijvendag Drenthe op 7 november openden ziekenhuislocatie Scheper, woonwijkcentra Holdert, Oostermarke en Valkenhof in Emmen en De Paasbergen in Odoorn hun deuren voor het publiek. In het Scheper namen maar liefst bijna 2.000 bezoekers een kijkje achter de schermen. Ook op de open dag in de woonwijkcentra kwamen tal van bezoekers af.

In het Scheper kwamen bezoekers via een voor de open dag samengestelde route langs onder meer het laboratorium, een nagebootste operatiekamer, het dialysecentrum, plastische chirurgie, de intensive care, kinderafdeling, diëtetiek, gynaecologie, dermatologie en diverse ondersteunende afdelingen. Ook was er een interactieve tentoonstelling over orgaan- en weefseldonatie en er waren lezingen over ouderenzorg. Uiteraard was er volop gelegenheid om zelf mee te doen en zelftests te doen. Ook voor kinderen waren er tal van leuke activiteiten.

In Holdert, Oostermarke, Valkenhof en De Paasbergen was een gevarieerd programma met leuke activiteiten en rondleidingen en uiteraard volop informatie over de ouderen- en verpleegzorg die Treant Zorggroep biedt in haar woonwijkcentra. Ook was er informatie over hoe omwonenden gebruik kunnen maken van deze diensten. In Holdert was een gezondheidsmarkt en men kon vanaf het dakterras de nieuwe dierentuin in aanbouw bekijken.