Gratis reparatie in Valkenhof voor bewoners De Rietlanden › Treant Zorggroep

Gratis reparatie in Valkenhof voor bewoners De Rietlanden

Geplaatst op: 26 juni 2014

Op donderdag 3 juli start woonzorgcentrum Valkenhof, onderdeel van Leveste Care, met een Repair Café. Bewoners uit de wijk De Rietlanden in Emmen kunnen voortaan elke donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur langskomen met hun kapotte huishoudelijke apparaten. Vrijwilligers van het woonzorgcentrum aan de Boomvalk 80 in Emmen, repareren de spullen dan gratis.

Valkenhof is na woonzorgcentra Zuidermarke en Holtingerhof, beide in het centrum van Emmen, de derde locatie van Leveste Care die start met een Repair Café. Op de andere locaties is er veel belangstelling voor. Juist mensen met een krappe beurs, die geen nieuw apparaat kunnen betalen, zijn geholpen door dit initiatief.

Bij de vrijwilligers van het Repair Café kan men kleine huishoudelijke apparaten aanbieden, zoals strijkijzers, radio’s en waterkokers ter reparatie. Ook fietsen zijn welkom. Wel moet de eigenaar zelf meehelpen bij de reparatie. Als dat niet lukt, dan is een wederdienst ook goed. Bijvoorbeeld opruimen of koffieschenken. Wanneer er nieuwe onderdelen voor de reparatie nodig zijn, dan moet de eigenaar deze zelf meenemen. Men kan alleen met apparaten terecht die de eigenaar zelf kan tillen, de vrijwilligers van Valkenhof repareren geen wasmachines of koelkasten. Gebruikt, maar goed gereedschap is van harte welkom. Meer informatie over het Repair Café: s.schnoing@levestecare.nl.