Gratis reparatie door vrijwilligers woonzorgcentrum › Treant Zorggroep

Gratis reparatie door vrijwilligers woonzorgcentrum

Geplaatst op: 9 januari 2014

Wijkbewoners van de Emmer wijk Bargeres kunnen sinds deze week hun kapotte huishoudelijke apparaten of fietsen brengen naar woonzorgcentrum Holtingerhof. Vrijwilligers van dit woonzorgcentrum aan de Holtingerbrink 62, onderdeel van Leveste Care, repareren ze gratis in het Repair Café. Zo wordt een bijdrage geleverd aan een beter milieu. Ook mensen met een krappe beurs worden geholpen, zij hebben vaak geen geld om een kapot apparaat te vervangen.

Iedere woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur kan men kleine huishoudelijke apparaten, zoals waterkokers en radio’s ter reparatie aanbieden. Ook fietsen zijn welkom. Voorwaarde voor het kosteloze herstel is dat de eigenaar zelf mee helpt. “Als iemand dat absoluut niet kan, dan is een andere wederdienst ook goed. Zoals opruimen of koffieschenken. Het gaat erom dat buren uit de wijk onderdeel uit maken van ons woonzorgcentrum. Zo versterken we de band tussen het woonzorgcentrum en de wijk”, aldus manager Saskia Schnoing.

Het woonzorgcentrum beschikt over gereedschappen en een rijwielwerkplaats. Heeft een huishoudelijk apparaat of fiets een nieuw onderdeel nodig, dan moet de eigenaar dat zelf meebrengen. Men kan alleen met apparaten terecht die de eigenaar zelf kan tillen, de vrijwilligers van Holtingerhof repareren geen wasmachines of koelkasten.

Het Repair Café is een samenwerking tussen Leveste Care, Buurtsupport, Promens Care, Sedna en de wijkvereniging van de Emmer wijk Bargeres. Gebruikt, maar goed gereedschap is van harte welkom. Meer informatie over het Repair Café: s.schnoing@levestecare.nl.