Gift voor kinderafdeling Scheper › Treant Zorggroep

Gift voor kinderafdeling Scheper

Geplaatst op: 30 juni 2016

Hoofd van de kinderafdeling van Treant ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, Harry Oosterveld, nam 30 juni een cheque van €582.58 in ontvangst. Deze gift was afkomstig van leerlingen van het Hondsrug College in Emmen.

De leerlingen hebben een pop-up restaurant opgezet om geld in te zamelen voor de kinderafdeling. Dit tijdelijke restaurant is door de leerlingen zelf beheerd: ‘Van de financiën tot het samenstellen van het menu, koken en het bedienen van onze gasten. We hebben alles zelf gedaan’, vertellen de leerlingen.

Het geld wordt besteed aan een extra draadloze webcamera voor Babybeeld. Via Babybeeld kunnen ouders hun baby, die op de kinder- en of kraamafdeling ligt, online vanuit huis zien op hun computer, tablet of smartphone. Volgens Harry Oosterveld is het belangrijk dat ouders een band opbouwen met hun baby, ook als hun baby een tijdje in het ziekenhuis ligt. ‘Babybeeld is een goede oplossing om ouders toch zoveel mogelijk in contact te brengen met hun baby. Het is fijn dat we in de toekomst nog meer ouders kunnen bedienen met Babybeeld.’