Gevarieerde rolstoelwandelvierdaagse bewoners De Paasbergen › Treant Zorggroep

Gevarieerde rolstoelwandelvierdaagse bewoners De Paasbergen

Geplaatst op: 12 juni 2014

Van 16 tot en met 19 juni organiseert woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn, onderdeel van Leveste Care, voor de twaalfde keer de jaarlijkse rolstoelwandelvierdaagse. Elke dag staat er een mooie route op het programma met onderweg een leuke activiteit. Bewoners van omliggende aanleunwoningen en cliënten van andere zorgcentra van Leveste Care nemen deel aan het evenement.

Op de eerste dag brengen de deelnemers een bezoek een restaurant De Oringermarke, waar men een drankje krijgt aangeboden en op dag twee kan men rondkijken in een tuincentrum in Odoorn. De derde dag is er een ballondemonstratie. De afsluitende dag wordt muzikaal opgeluisterd door het duo Luuk en Gea, met gratis ijs voor de deelnemers verzorgd door restaurant De Boshof. Ook is er voor iedereen deze laatste dag soep met een broodje in De Paasbergen.

Dagelijks is er bij De Paasbergen een rommelmarkt. Het geld wat hiermee opgehaald wordt, komt ten goede aan een Wii en een nieuwe televisie voor de bewoners.

De bewoners van het woonzorgcentrum worden begeleid door een ‘duwer’. Dit kan zijn een familielid, een vrijwilliger of medewerker van De Paasbergen. Ook namens onder meer diverse bedrijven, de gemeente en een school zijn vrijwillige begeleiders aanwezig.