Geslaagde Burendag woonzorgcentra Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Geslaagde Burendag woonzorgcentra Treant Zorggroep

Geplaatst op: 28 september 2015

Afgelopen zaterdag 26 september was het Nationale Burendag. Dit was voor een aantal woonzorgcentra van Treant Zorggroep, aanleiding om de deuren te openen voor buurtbewoners. Buurtbewoners konden een kijkje nemen in de woonzorgcentra en meedoen aan allerlei activiteiten.

Op deze mooie nazomerse dag maakten buurtbewoners kennis met de bewoners van Treant Zorggroep én andersom. De activiteiten varieerden van jeu de boules tot dieren aaien in een ‘dierentuin’. Hieronder een overzicht per locatie.

Bilderdijk
Vanaf 10.00 uur timmerden buurtbewoners de wijk wakker door gezamenlijk met bewoners nestkastjes te maken. Ongeveer 70 enthousiaste buurtbewoners kwamen op deze uitnodiging af en timmerden en schilderden de mooiste nestkastjes. 

Zuidermarke
Eerst werd gezamenlijk een kop koffie gedronken met wat lekkers. Daarna zijn de bewoners bij de buurt- en huurdersvereniging Bargermeer-Meerveld jeu de boules gaan spelen. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje in Zuidermarke. 

Holtingerhof 
Vanaf 12.00 uur was er in de tuin van Holtingerhof een mobiele dierentuin. Onder het genot van een hapje en drankje konden buurtbewoners en bewoners dieren aaien en knuffelen. De jongste buurtbewoners konden zelfs een ritje maken op een ezel. 

Holdert
Vanaf 14.30 was er een grote burenbingo met mooie prijzen. Ongeveer 90 enthousiaste buurtbewoners deden mee aan de bingo en genoten van livemuziek van André Klein. 

Oostermarke 
Vanaf 14.30 was er een markt waar verschillende organisaties, waaronder Wildlands Adventure Zoo Emmen, zich presenteerde aan de buurt. Ongeveer 60 buurtbewoners hebben de markt bezocht. Tijdens de markt was er een demonstratie van een dansschool en konden ook buurtbewoners een dansje wagen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.