Geriatrisch spreekuur Hoogeveen weer opgestart begin 2018 › Treant Zorggroep

Geriatrisch spreekuur Hoogeveen weer opgestart begin 2018

Geplaatst op: 29 november 2017

Vanaf 1 maart 2018 kunnen oudere patiënten op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen weer terecht voor een geriatrisch spreekuur. De komst van een nieuwe internist ouderengeneeskunde maakt dat mogelijk. Dat schrijft Treant Zorggroep in een brief aan gemeenten in de regio.

Het geriatrisch spreekuur wordt in Hoogeveen in eerste instantie opgestart voor één dag per week. Treant blijft zoeken naar geriaters zodat we het aantal dagen met een spreekuur verder kunnen uitbreiden.

Ook op het gebied van oogheelkunde zijn vorderingen gemaakt. Treant staat op het punt een overeenkomst te sluiten met een private aanbieder van oogzorg. Deze overeenkomst moet ervoor zorgen dat in het Bethesda in de loop van volgend jaar ook weer oogheelkundige zorg kan worden geleverd.

Beide ontwikkelingen volgen op de dialoog die Treant in 2017 met haar omgeving voerde. Uit die gesprekken kwam een aantal zaken naar voren: meer communiceren, oogheelkundige en geriatrische zorg op alle ziekenhuislocaties en beter vervoersmogelijkheden. Een proef met pendelbussen loopt nog.

In de brief aan de gemeenten schrijft Treant dat er nog wordt gewerkt aan de zogeheten regiovisie. In dat plan worden keuzes beschreven die ervoor moeten zorgen dat goede, bereikbare en betaalbare zorg voor de regio behouden blijven. De gesprekken met verzekeraars daarover lopen nog. Begin 2018 zal Treant opnieuw met de omgeving in gesprek gaan over deze plannen.