Gemeenteraad onder de indruk van mammacentrum Treant › Treant Zorggroep

Gemeenteraad onder de indruk van mammacentrum Treant

Geplaatst op: 9 april 2017

Hét borstkankercentrum van Noord-Nederland waar binnen een dag een diagnose kan worden gesteld en waar persoonlijke aandacht voorop staat. Bij dat mammacentrum van Treant Zorggroep waren leden van de gemeenteraad van Hoogeveen vandaag op bezoek.

“De leden waren onder de indruk van de hoogwaardige en persoonlijke zorg die hier geleverd wordt”, aldus Carla van de Wiel (voorzitter raad van bestuur van Treant a.i.). “De afgelopen tijd hebben we veel gesproken over hoe we blijven zorgen voor goede, bereikbare en betaalbare zorg in onze regio. Ik ben blij dat we de gemeenteraadleden vandaag een heel goed voorbeeld daarvan hebben kunnen laten zien”

De raadsleden kregen een rondleiding op het mammacentrum en het laboratorium voor pathologie, een belangrijk onderdeel in het snel kunnen diagnosticeren van borstkanker. Na de rondleiding werden verschillende onderwerpen besproken waaronder het organiseren van zorg dichtbij de inwoners van de regio, bevorderen van preventie en de snelle ontwikkelingen die zich nu in de gezondheidszorg voordoen. Ook de arbeidsmarkt is een belangrijk thema, voor Treant en voor de gemeenten in Drenthe en Groningen.  

Samenwerking is het sleutelwoord. Niet alleen tussen zorginstellingen onderling maar ook met gemeente, provincie en andere partijen. Om goede zorg bereikbaar en betaalbaar te houden maar ook om ervoor te zorgen dat er in de toekomst voldoende geschoolde mensen zijn om de zorg te kunnen blijven bieden in een omgeving waar de gemiddelde leeftijd steeds hoger wordt.  Het bieden van een interessante werk- en woonomgeving draagt hieraan bij.

Een andere conclusie was dat het met alle veranderingen in de zorg belangrijk is het gesprek met elkaar op de goede manier te voeren. 

De komende tijd gaat Treant in gesprek met haar omgeving, inwoners, huisartsen, verzekeraars, gemeenten en patiëntvertegenwoordigers. Wilt u ook in gesprek met Treant?  Meld u dan aan voor de bijeenkomsten in de regio.​