Gemeenteraad Hoogeveen bezoekt Acute Zorg Afdeling Bethesda › Treant Zorggroep

Gemeenteraad Hoogeveen bezoekt Acute Zorg Afdeling Bethesda

Geplaatst op: 17 oktober 2017

Afgelopen dinsdag bracht de gemeenteraad van Hoogeveen een bezoek aan de Acute Zorg Afdeling (AZA) van ziekenhuislocatie Bethesda van Treant Zorggroep in Hoogeveen. De AZA is een afdeling voor patiënten die meer bewaking of zorg nodig hebben dan op een gewone verpleegafdeling mogelijk is. De eerste opvang na een reanimatie gebeurt ook op de AZA.

Niet alleen kregen de raadsleden een toelichting over het hoe en waarom van de AZA, ook werd de praktijk uitgelegd met behulp van een reanimatiepop.

Het werkbezoek is door alle deelnemers als positief ervaren. ‘We ontvangen de gemeenteraden op regelmatige basis in onze ziekenhuizen en care-locaties’ aldus Carla van de Wiel, voorzitter raad van bestuur. ‘Op deze wijze kunnen wij echt laten zien wat we doen en blijft het niet bij woorden alleen. Dit zorgt voor meer wederzijds begrip en een betere onderlinge verstandhouding.’

Martijn Passier, intensivist, vult aan: ‘De AZA is voor de meeste mensen een nieuw begrip. Deze afdeling sluit goed aan bij de huidige patiëntenpopulatie en de kaders die zijn gesteld door de overheid. Met de Acute Zorg Afdeling kunnen we de eerste opvang van acuut vitaal bedreigde patiënten blijven waarborgen. Daarbij is de continuïteit van zorg verbeterd doordat we duidelijke afspraken hebben gemaakt over de verantwoordelijkheden van alle betrokken behandelaars. We merken dat dit concept aanslaat, want we krijgen regelmatig bezoek van andere ziekenhuizen in Nederland die komen kijken hoe wij het hier hebben geregeld’.