Fysiotherapeuten Leveste Care helpen senioren in beweging › Treant Zorggroep

Fysiotherapeuten Leveste Care helpen senioren in beweging

Geplaatst op: 22 april 2014

De fysiotherapeuten van Leveste Care starten op 24 april in woonzorgcentrum De Horst met Senioren in beweging. Ouderen die onder professionele begeleiding graag meer of beter willen bewegen, maar de stap naar de sportschool te groot vinden, kunnen zich aanmelden.

Senioren in beweging is bedoeld voor ouderen die bijvoorbeeld vanwege een ongemak in het dagelijks leven (bijv. gewrichtsklachten of snelle vermoeidheid) niet naar een reguliere sportschool kunnen of willen. Het initiatief van de fysiotherapeuten van Leveste Care biedt in dat geval uitkomst. Iedereen is welkom: cliënten van de woonzorgcentra van Leveste Care, maar zeker ook senioren uit de omgeving. Onder persoonlijke begeleiding van een opgeleide instructeur worden de deelnemers getraind en krijgen ze advies. Zo is er aandacht voor kracht, conditie, coördinatie en valpreventie. De training vindt zowel binnen als buiten plaats, zodat deelnemers gedurende het hele jaar in beweging kunnen blijven.

Senioren in beweging vindt wekelijks plaats, op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur. Locatie: woonzorgcentrum De Horst, Rondweg 97 in Emmen. Een strippenkaart (10 keer) kost 35 euro. Ook kan een maandabonnement worden aangeschaft, voor deelname één keer per week. De kosten bedragen 15 euro. Bij voldoende belangstelling start er ook op de maandag een groep.

Aanmelden voor Senioren in beweging kan bij Jeroen van der Weide, fysiotherapeut (telefoon: 0591 228 073, e-mail: fysiotherapiedehorst@levestecare.nl).