‘Flashmob’ verrast bezoekers en patiënten in Ziekenhuis Bethesda › Treant Zorggroep

‘Flashmob’ verrast bezoekers en patiënten in Ziekenhuis Bethesda

Geplaatst op: 13 december 2011

Bezoekers en patiënten die afgelopen zaterdagmiddag om 16.15 uur in de hal van Ziekenhuis Bethesda liepen, keken verrast op toen uit het niets ‘Hallelujah!’ uit de Messiah van Händel klonk. Het vrouwenkoor Cantabile had een heuse flashmob georganiseerd.

Verbaasde blikken en na afloop een groot applaus. De meeste mensen bleven even staan om het zangspektakel te aanschouwen. Her en der werd er spontaan mee geneuried of zelfs gezongen, want dit stuk is ook bij het grote publiek bekend. Het koor bracht ook nog enkele kerstliederen ten gehore.

De flashmob - het plotseling zingen, musiceren of dansen tussen nietsvermoedend publiek - is een onderdeel van een provinciale wedstrijd, georganiseerd door het Prins Bernard Cultuurfonds. Met alleen al het idee, een flashmob in Ziekenhuis Bethesda, won het koor 1.000 euro. Daarmee is vrouwenkoor Cantabile een van de zes finalisten. Afgelopen zaterdag werd er een vervolg aan gegeven met de daadwerkelijke uitvoering van het idee.

Het koor, dat normaal bestaat uit 15 leden, is voor deze gelegenheid versterkt met 20 gastmusici. De zangeressen werden begeleid door dirigent Gerrit Jan Rutgers op de piano, die verdekt opgesteld stond op de vide van de eerste verdieping.

Van het optreden is een filmpje gemaakt waarmee vrouwenkoor Cantabile kans maakt op de hoofdprijs van 2.500 euro. Het winnende filmpje wordt uitgezonden op RTV Drenthe en de filmpjes van alle zes finalisten komen op youtube te staan. Meer informatie over het koor is te vinden op www.vrouwenkoorcantabile.nl.