Fietslabyrint voor bewoners Het Ellertsveld › Treant Zorggroep

Fietslabyrint voor bewoners Het Ellertsveld

Geplaatst op: 29 juni 2016

Wethouder Joop Brink van gemeente Coevorden overhandigde vanmiddag een fietslabyrint aan de bewoners van woonwijkcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord, onderdeel van Treant Zorggroep. Bewoners van het woonwijkcentrum kunnen met het labyrint binnen op een interactieve manier een mooie fietstocht maken.

Mevrouw Wijnholds, een bewoner van Het Ellertsveld, demonstreert het fietslabyrint dat werd overhandigd door de wethouder. Hiermee werd het fietslabyrint officieel in gebruik genomen. Het fietslabyrint is een gezamenlijke schenking van de Lionsclub Westerbork en de gemeente Coevorden.

Met het fietslabyrint kunnen bewoners binnen een mooie fietstocht maken. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van een groot beeldscherm met een speciale fiets die ook mensen in een rolstoel kunnen gebruiken of mensen die vanwege hun beperking niet op een hometrainer kunnen fietsen. Zo fietsen de bewoners niet alleen veilig, maar blijven ze bovendien in beweging en zijn ze ongemerkt aan het trainen.

De fietsroutes lopen door heel Nederland en enkele in het buitenland. Ook kunnen de bewoners ‘fietsen’ door Coevorden en Emmen.

Gerelateerde locaties