Feestelijke opening Kinder- en jeugdrevalidatie › Treant Zorggroep

Feestelijke opening Kinder- en jeugdrevalidatie

Geplaatst op: 2 oktober 2012

De afdeling Kinder- en jeugdrevalidatie van het Scheper Ziekenhuis in Emmen organiseert op donderdag 18 oktober een feestelijke opening van haar nieuwe stek. Vlak voor de zomer verhuisde de afdeling naar haar nieuwe huisvesting in De Springplank, een gebouw verbonden aan het ziekenhuis. Het is nu tijd om familie en vrienden van patiëntjes en andere belangstellenden te laten zien hoe de nieuwe afdeling eruit ziet.

Vanaf 15.30 uur zijn familie en vrienden van patiëntjes en andere belangstellenden van harte welkom. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen zij de inrichting bewonderen en zich laten informeren over de werkzaamheden van de afdeling Kinder- en jeugdrevalidatie. Zo geven de revalidatiearts, ergotherapeut, logopedist, fysiotherapeut, orthopedagoog, psycholoog en maatschappelijk werker uitleg over hun werk. Ook zijn er diverse informatiestands waar bedrijven in medische hulpmiddelen hun producten presenteren.

Kinder- en jeugdrevalidatie is gericht op baby’s en kinderen tot 18 jaar die nadelige gevolgen ondervinden van een aangeboren afwijking, een ziekte of een ongeval. Aan de hand van spel, beweging en communicatie wordt gewerkt aan de ontwikkeling van het kind. Baby’s en kinderen kunnen er terecht voor alle mogelijke behandelingen, zoals de behandeling van spierziekten, onbegrijpelijke lichamelijke klachten en spasticiteit.