Feest van herkenning dankzij BeleefTV › Treant Zorggroep

Feest van herkenning dankzij BeleefTV

Geplaatst op: 12 juni 2019

Vanmiddag ging een grote wens van bewoners van Treant-locatie Weidesteyn in Hoogeveen in vervulling. Dankzij een gift van Stichting Vrienden van Weidesteyn en TVM kregen zij een BeleefTV. En deze is reuze populair, bleek tijdens de demonstratie. 

Zeven bewoners met dementie komen direct in de benen wanneer de BeleefTV wordt gekanteld als tafel. ‘Kijk, een rat! Zal hij Ciske heten?’, grapt een bewoner tijdens het spelen van een potje memory op de gloednieuwe tv. ‘Je ziet het: de tv stimuleert om te bewegen, zorgt voor verbondenheid en is een feest van herkenning’, zeggen Petra Kleine en Klaas Schalen van Stichting Vrienden van Weidesteyn trots. Ook Koos Koops, gepensioneerd medewerker van TVM, kijkt voldaan toe.

Van foto’s bekijken, oude liedjes meezingen met de jukebox, een potje memory spelen tot tekenen. Met de tv kunnen bewoners samen met naasten, kleinkinderen, vrijwilligers en medewerkers allerlei activiteiten doen. De tv is voor alle doelgroepen te gebruiken en is rolstoelvriendelijk. 

 

Bewoners en Petra Kleine van Stichting Vrienden van Weidesteyn spelen samen memory
Bewoners en Petra Kleine van Stichting Vrienden van Weidesteyn spelen samen memory

Gerelateerde locaties