Exposities in Bethesda › Treant Zorggroep

Exposities in Bethesda

Geplaatst op: 6 januari 2016

Van januari tot en met maart 2016 zijn in ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen, onderdeel van Treant Zorggroep, exposities te bezichtigen van Attie Helder, Geke Prins en Jolande Leurink.

Attie Helder
Een van Atties hobby's is figuratief schilderen. Ze schildert graag natuurlandschappen, mensen, portretten en dieren. Tijdens haar werkzame leven nam ze al les bij diverse kunstenaars. Na haar pensionering had ze veel meer tijd voor lessen en schilderen, daardoor nam haar kennis en productiviteit toe. De expositie is te bezichtigen op de eerste etage van het ziekenhuis (route 1 t/m 34).

 

Geke Prins
Geke maakt abstracte beelden van keramiek, meestal gevormd uit plakken klei. Soms worden de beelden na het stoken nog een keer in de zaagseloven geplaatst. Dit geeft een bijzonder effect. De laatste tien jaar zijn haar exposities op diverse plekken in de noordelijke provincies bewonderen. De expositie in Bethesda is te bezichtigen op de eerste etage (volg route 1).

 

Jolande Leurink
Kenmerkend voor Jolandes werk zijn de heldere kleuren,
het gebruik van tekst en een dikke laag lak, waardoor er een glasachtig effect ontstaat. Jolande maakt graag rouwkunst, zoals schilderijen waarin allerlei zaken van een dierbare overledene zijn verwerkt. Bijvoorbeeld foto’s, teksten, plaatjes, stof, lintjes en papiertjes. Jolande verkoopt ook kaarten van haar schilderijen en geeft workshops. Haar werk is te zien in de ruimte bij route 56. Meer informatie op
http://jolandeleurink.exto.nl.