Expositie van Tatyana Murova tot 30 mei in het Scheper te zien › Treant Zorggroep

Expositie van Tatyana Murova tot 30 mei in het Scheper te zien

Geplaatst op: 7 april 2015

Vanaf nu tot 30 mei is in ziekenhuislocatie Scheper, onderdeel van Treant Zorggroep, in de centrale hal een expositie van Tatyana Murova te bezichtigen.

Tatyana Murova, geboren in 1961 in Ivano-Frankivsk, groeide op in het landschappelijk prachtige westelijke deel van de Oekraïne.Haar opleiding volgde ze in Kiev en Odessa. In 1996 vestigde ze zich in Praag waar ze samen met een collega een kunstgalerie opende. Hier ontmoette ze haar Nederlandse echtgenoot, waarmee ze sinds 2000 in Groningen woont. Vanaf 2004 maakt Tatyana deel uit van het collectief Kunst&Kunst, waar zij ook permanent exposeert.

Tatyana heeft een heel eigen herkenbare stijl. “Werk om vrolijk van te worden, vol fantasie en sprookjesachtig”. Zij schildert in expressieve kleurcombinaties, mengt fantasie met werkelijkheid en daarin komt met name haar Praagse periode sterk tot uiting. De beschouwer beleeft de Oost Europese sfeer in haar werk en wordt meegenomen in een  sprookjeswereld die tijdloos is. Tatyana gebruikt verschillende materialen voor haar werk zoals acryl en olieverf en oliepastel. Zij exposeert met zeer grote regelmaat: van Groningen tot Amsterdam en Alkmaar tot Maastricht.