Expositie Tina Vos › Treant Zorggroep

Expositie Tina Vos

Geplaatst op: 5 maart 2012

In de centrale hal van het Scheper Ziekenhuis is in de maanden maart en april een expositie te bezichtigen van Tina Vos-Mulder. De expositie bestaat uit acrylverfschilderijen.

Tina Vos is geboren in Groningen. Al als kind waren haar passies tekenen en schilderen. De echte inspiratie voor het schilderen kwam in het begin van de jaren ‘90. Een periode waarin haar kinderen op de middelbare school onder meer Kunstgeschiedenis als examenvak gekozen. Tina kreeg toen het onweerstaanbare gevoel om ook te gaan experimenteren met tekenen en schilderen. Op aandringen van haar dochter en zoon nam ze les bij de Nederlandse school voor tekenonderwijs in Groningen. Dit beviel erg goed. Als vervolg hierop volgde zij ook acryl- en aquarelschilderles bij de vereniging Amateurs Kunstenaars Emmen (AKE).

Het is vooral de bedoeling om emoties en verlangens uit te beelden in de schilderijen. Dit wil Tina aangeven door een spontaan lijnenspel en heldere kleuren te schilderen. Het mag terecht een spiegelbeeld van deze dynamische tijd genoemd worden.

E-mail: tinavos@live.nl
Website: tinavos.blogspot.com
Lid van Kunst Kollektief Borger Odoorn