Expositie quilts in het Refaja › Treant Zorggroep

Expositie quilts in het Refaja

Geplaatst op: 9 maart 2015

Vanaf nu tot 23 mei is in ziekenhuislocatie Refaja, onderdeel van Treant Zorggroep, een (postume) quiltexpositie te bezichtigen van Annemarie Haandrikman-Noordhoff.

Annemarie Haandrikman werd geboren in Leeuwarden, volgde de kweekschool en deed daarna nog de opleiding voor MO Handenarbeid. Deze expositie is een postuum hommage aan een toegewijde vrouw met liefde voor kunst en haar leerlingen. Zij gaf meer dan 35 jaar les aan een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen in Groningen. Daarnaast heeft zij als hobby meer dan 30 jaar quilts gemaakt naar eigen ontwerp. Andere hobby’s waren: weven, kantklossen en sieraden maken. Zij was lid van een quiltgroep, die volgens thema eigen ontwerpen maakte en uitvoerde. Annemarie besteedde veel aandacht aan het ontwerpen en het werkstuk zelf werd dan met grote nauwkeurigheid uitgewerkt (alles moest kloppen). Haar materialen kocht en zocht zij in gespecialiseerde zaken.

De quiltgroep deed mee aan landelijke tentoonstellingen, en de quilts van Annemarie gingen geregeld op reis in het land. De quilt “De tuin van de Menkemaborg” werd gemaakt voor een tentoonstelling in de VS. De quilt “Het oog van de giraffe” is naar een tentoonstelling geweest in Canada. Het ontwerp werd gemaakt na een reis naar Zuid-Afrika waar ook het Krugerpark werd bezocht. De expositie toont een groot deel van de ongeveer 60 werken die Annemarie Haandrikman tijdens haar leven heeft gemaakt en wordt nu - een jaar na haar overlijden - aan patiënten en bezoekers van ziekenhuislocatie Refaja getoond.

Locatie: Refaja (hal en polikliniek), Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal. Openingstijden expositie: van 8.00 tot 17.00 uur.