Expositie Herman Stel › Treant Zorggroep

Expositie Herman Stel

Geplaatst op: 25 september 2012

Van 20 september tot medio november exposeert Herman Stel een deel van zijn schilderijen in de centrale hal van het Scheper Ziekenhuis.

Herman Stel, 53 jaar, is een autodidact waar het om zijn schilderkunst gaat. “Na jaren niet te hebben getekend en geschilderd, ben ik enkele jaren geleden weer begonnen. Deels geïnspireerd door onze oudste dochter die dezelfde interesse deelt. Hoewel onze stijlen onderling van elkaar verschillen is het erg leuk en inspirerend om samen te werken en soms samen op een kunstmarkt te staan.”

Het werk bestaat uit grotendeels figuratieve kunst, vrijwel alleen uit dierenfiguren met daar waar mogelijk een humoristische ondertoon. De kleuren en figuren vormen samen een kleurrijk geheel. Dat leidt in het algemeen tot vrolijke reacties. Door Hermans werk in de zorgsector exposeer hij daar ook regelmatig op een locatie. “Ook dan merk ik dat de vrolijkheid van mijn werk een positief effect kan hebben op het humeur en op de stemming van mensen.”

“Ik schilder in periodes soms veel en regelmatig en soms stopt het even weer. Het is ontzettend leuk om bezig te zijn, waarbij ik ook merk dat mijn stijl wat opschuift. Van de wat statische figuren van eerder, experimenteer ik nu wat meer en wordt de stijl wat losser. Dit zal zich, geïnspireerd door wat ik zie, wel steeds meer door ontwikkelen.”

Meer informatie e-mail: herman.stel@home.nl.