Expositie Bernardien Roze › Treant Zorggroep

Expositie Bernardien Roze

Geplaatst op: 13 oktober 2015

Onder de titel ‘Schoonheid in een oogopslag’ verzorgt Bernardien Roze tot eind december de expositie in ziekenhuislocatie Bethesda.

Bernardien Roze schildert graag buiten: ‘Ik ervaar de sfeer van het seizoen en de lichtval van het moment. Wanneer je schildert, kijk je intensief en zie je altijd meer.’ De schilderijen die zij op locatie maakt, zijn vlot van penseelstreek en hebben vaak een expressief kleurgebruik. Buiten werkt zij vooral in acryl.

In haar atelier schildert zij met olieverf aan de hand van eigen schetsen of zelfgemaakte natuurfoto's. Met olieverf is het kleurgebruik meer ingetogen en komt een schilderij bedachtzamer tot stand.

Onderwerpen wisselen elkaar in de loop van de jaren af. Meestal staat een jaar in het teken van een onderwerp: koeien, kippen, schapen, het landschap rond het Nannewiid in Friesland, het eigen erf, Terschelling of de omgeving rond een schildervakantiebestemming.

In een serie schilderijen wordt een onderwerp in allerlei opzichten beleefd en uitgediept. Zij schildert altijd het beeld in het seizoen van dat moment. Graag maakt zij tweeluiken: twee beelden, die elkaar in de compositie versterken.

Locatie
Ziekenhuislocatie Bethesda, dr. G. H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen. De expositie is op de eerste verdieping (vanuit de lift zowel links als rechts) tijdens kantoortijden te bezichtigen.