Expositie Angelien Los en Irene Tams › Treant Zorggroep

Expositie Angelien Los en Irene Tams

Geplaatst op: 10 maart 2014

Van 10 maart tot en met 18 april is er in de centrale hal van het Scheper Ziekenhuis een expositie te bezichtigen met werken van Angelien Los en Irene Tams. De opening vindt plaats op 10 maart om 16.00 uur.

Angelien Los heeft met grote regelmaat geëxposeerd in Italië en is een periode bezig geweest met het maken van schilderijen gebaseerd op de Etruskische kunst. Ze werkt vooral met aard- en vuurkleuren. De kleuren rood, oranje en paars komen telkens terug in haar werk. Dit zijn de kleuren, die zij associeert met vuur en passie. Haar beelden zijn momenteel dynamischer en ze probeert het gevoel van het moment van schilderen over te brengen.

Irene Tams, autodidact, haalt vooral inspiratie uit alles wat groeit en bloeit. De natuur is haar grootste inspiratiebron. Ze wil wat ze voelt bij het verzorgen van planten en bloemen omzetten in haar gevoel op het doek. Irene schildert op doek met acrylverf als onderbasis en olieverf als toplaag. Op die manier krijgt haar werk de gelaagdheid en het verschil in transparantie en dekkende delen op het doek. Ze werkt veel met pasteltinten, die neigen naar een krijterige structuur.