Expeditie Robinson voor bewoners De Horst › Treant Zorggroep

Expeditie Robinson voor bewoners De Horst

Geplaatst op: 16 september 2019

Vijftien bewoners van Treant-locatie De Horst in Emmen hadden onlangs een wel heel bijzondere activiteit. In plaats van sjoelen, keramieken en knippen, waren ze namelijk deelnemers van Expeditie Hanze. Afgeleid van het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson deden de bewoners onder leiding van zes studenten van de Hanzehogeschool in Groningen, mee aan verschillende proeven waaronder de smaakproef.

Verdeeld over team blauw en rood voerden ze, onder leiding van zes studenten, de denk- en eetproeven uit. Bewoonster Marian (38): ‘Het is weer eens iets anders. Ik kijk weleens naar Expeditie Robinson. Ik word nergens warm of koud van, als ik meelwormen of krekels moet eten, geen probleem.’ Gelukkig voor haar stonden meelwormen en krekels niet op het menu. Wel kregen de bewoners voor de eetproef te maken met makreel uit blik, oudewijvenkoek, rijstepap, Haagse hopjes en babyvoeding.

Met een blinddoek om en niet te vergeten de check ‘hoeveel vingers steek ik op’ gingen de deelnemers van start. De blinde bewoonster Anja had de makreel. ‘‘Hè bah, niet te eten dit! Ik zou het zelf nooit kopen. ‘ Bewoner Johan: ‘Mmmmm,  ik denk dat ik zo’n stroopsnoepje heb of een Zeeuwse boterbabbelaar. Aha. het is een Haags hopje.’

Activiteitenbegeleider Dorien Peters: ‘De bewoners straalden echt, ze vonden het heel leuk. Je merkt echt dat mensen afwisseling nodig hebben bij de activiteiten.’ De Expeditie viel in goede aarde. Dorien: ‘We gaan het nog een keer organiseren voor deze groep bewoners. Dan wordt het ‘Expeditie de Horst’. Met Expeditie Hanze zamelen de studenten geld in voor het Nationaal Ouderenfonds.

RTV Drenthe was van de partij om opnames te maken voor het programma ‘Op Tjak’. Om 10.10 uur was de live-uitzending. Deze is hier te beluisteren.

Gerelateerde locaties