Europese dag van de beroerte bij Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Europese dag van de beroerte bij Treant Zorggroep

Geplaatst op: 9 mei 2016

Op dinsdag 10 mei besteedt Treant Zorggroep in haar ziekenhuislocaties aandacht aan de Europese dag van de beroerte (CVA). In Refaja (Stadskanaal), Scheper (Emmen) en Bethesda (Hoogeveen) worden verschillende activiteiten georganiseerd voor patiënten, hun naasten en andere belangstellenden. Treant Zorggroep werkt hierbij samen met onder andere patiëntenverenigingen.

Op alle ziekenhuislocaties is op 10 mei een informatiemarkt (voor tijden: zie tabel onderaan). Bezoekers kunnen daar spreken met ervaringsdeskundigen en de patiëntenvereniging, bijvoorbeeld over de oorzaak en praktische gevolgen van beroerte en lotgenotencontact. Er is aandacht voor risicofactoren die een verhoogde kans geven op het ontstaan van een beroerte. Ook kunnen bezoekers hun bloedsuiker en bloeddruk laten meten. Op de locaties Scheper en Refaja worden ook bijeenkomsten georganiseerd.

Scheper: CVA-café
Ziekenhuislocatie Scheper houdt op maandagavond 9 mei een CVA-café over de onzichtbare gevolgen na een beroerte. Op deze avond belichten psycholoog Annette Ties en logopedist Tiny Sangers dit thema. Daarna kunnen deelnemers aan twee workshops meedoen over de onzichtbare gevolgen na een beroerte. In een van de workshops vertelt een ervaringsdeskundige met een CVA en ernstige afasie over wat dit voor hemzelf en zijn omgeving betekent. De andere workshops worden verzorgd door een maatschappelijk werker, fysiotherapeut (sport en spel), stichting MEE (ondersteunt mensen met een beperking op vele vlakken) samen met Sedna (een welzijnsinstelling) en vereniging Hersenz (begeleidt patiënten/naasten met niet aangeboren hersenletsel in de chronische fase).

(Ex-)patiënten, hun partners, familieleden, mantelzorgers, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Het CVA-café vindt plaats in vergaderzalen 1, 2 en 3 van het Scheper (bereikbaar via de hoofdingang). De ontvangst (inclusief soep en broodjes) is van 17.00 tot 17.20 uur. Deelname is gratis. Maximaal 100 personen. Aanmelden kan tot 6 mei door te mailen naar h.a.bakker@treant.nl / jennette1608@gmail.com of telefonisch via 0591 69 14 20.

Refaja: minisymposium en informatiemarkt
Ziekenhuislocatie Refaja (Stadskanaal) organiseert op dinsdagmiddag 10 mei een minisymposium over vermoeidheid als gevolg van een beroerte. Er zijn diverse lezingen, onder andere van neuroloog Katalin Horvath, psychologe Marjelle van de Schoot en een ervaringsdeskundige van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Ook zijn een ergotherapeut en cva nazorgverpleegkundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst en en de informatiemarkt zijn in de Zwartsenbergzaal van 13.00 tot 17.00 uur. Bekijk het volledige programma (pdf).

Tijden informatiemarkt

Locatie Tijden
Bethesda (Hoogeveen), grote hal 10.00 tot 16.00 uur
Scheper (Emmen), hal bij straat 3 13.00 tot 16.00 uur
Refaja (Stadskanaal), Zwartsenbergzaal 13.00 tot 17.00 uur