Europese dag van de beroerte bij Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Europese dag van de beroerte bij Treant Zorggroep

Geplaatst op: 22 april 2015

Op dinsdag 12 mei besteedt Treant Zorggroep in haar ziekenhuislocaties aandacht aan de Europese dag van de beroerte (CVA). In Refaja (Stadskanaal), Scheper (Emmen) en Bethesda (Hoogeveen) worden verschillende activiteiten georganiseerd voor patiënten, hun naasten en andere belangstellenden. Treant Zorggroep werkt o.a. samen met de Nederlandse Hersenletselvereniging en de Hersenstichting.

Op alle ziekenhuislocaties wordt op 12 mei een informatiemarkt georganiseerd. Bezoekers kunnen spreken met ervaringsdeskundigen en de patiëntenvereniging, bijvoorbeeld over de oorzaak en praktische gevolgen van beroerte en lotgenotencontact. Er is aandacht voor risicofactoren die een verhoogde kans geven op het ontstaan van een beroerte. Ook kunnen bezoekers hun bloedsuiker en bloeddruk laten meten. Op de locaties Scheper en Refaja worden naast informatiemarkten ook bijeenkomsten georganiseerd.

Scheper: CVA-café
Ziekenhuislocatie Scheper (Emmen) houdt op maandagavond 11 mei een CVA-café over vermoeidheid. Een ervaringsdeskundige geeft bezoekers een kijkje in haar leven. Ze vertelt hoe ze dagelijks omgaat met haar vermoeidheid na de beroerte. Een revalidatiearts en klinisch psycholoog belichten het thema vanuit hun vakgebied. Ze gaan in op vermoeidheid als gevolg van een beroerte en de behandeling. Daarna zijn er workshops over inspanning, ontspanning en hoe mantelzorgers om kunnen gaan met vermoeidheid van hun naaste. Een ervaringsdeskundige met afasie (taalstoornis) vertelt over zijn aandoening.

(Ex-)patiënten, hun partners, familieleden, mantelzorgers, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Het CVA-café vindt plaats in vergaderzalen 1, 2 en 3 van het Scheper (bereikbaar via de hoofdingang). De ontvangst (inclusief soep en broodjes) is van 17.00 tot 17.20 uur. Deelname is gratis. Maximaal 100 personen. Aanmelden kan tot 8 mei door te mailen naar l.meems@sze.nl of jennette1608@gmail.com of telefonisch via 0591 691 420.

Refaja: lezingen
Ziekenhuislocatie Refaja (Stadskanaal) organiseert op dinsdagmiddag 12 mei een minisymposium over de gevolgen van een CVA voor de omgeving van de patiënt. Er zijn diverse lezingen, onder andere van revalidatiearts Anne Wind en een begeleider van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Ook zijn een ergotherapeut, logopedist, fysiotherapeut en een cva nazorgverpleegkundige aanwezig om vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst vindt plaats in de Zwartsenbergzaal en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Agenda

Activiteit Scheper Bethesda Refaja
Informatiemarkt op 12 mei      Van 13.00 tot 15.30 uur in de hal Van 10.30 en 16.30 uur in de hal Zwartsenbergzaal, 13 tot 17 uur
CVA-café over vermoeidheid op 11 mei Vergaderzalen 1, 2 en 3 om 17.00 uur                   
Minisymposium over gevolgen CVA op 12 mei.     Zwartsenbergzaal, 13 tot 17 uur