Eerste deel verbouwing Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost Scheper gereed › Treant Zorggroep

Eerste deel verbouwing Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost Scheper gereed

Geplaatst op: 20 mei 2016

Na vier maanden hard doorwerken is het eerste deel van de verbouwing van de Spoedeisende Hulp (SEH) en Huisartsenpost (HAP) in ziekenhuislocatie Scheper, onderdeel van Treant Zorggroep, gereed. Vanaf 23 mei kunnen patiënten voor de Spoedeisende Hulp de originele ingang van de SEH weer gebruiken. De Huisartsenpost blijft nog tot het eind van de verbouwing (deze zomer) op de polikliniek Chirurgie. De HAP is dag en nacht te bereiken via de hoofdingang van het Scheper.

De originele SEH was te klein voor het aantal patiënten dat iedere dag geholpen moet worden en er was te weinig werkruimte beschikbaar. Ook de samenwerking met de HAP werd door de huidige situatie bemoeilijkt. De verbouwing lost deze knelpunten op.

Tijdens de eerste bouwfase is de HAP volledig verbouwd, deze wordt de komende maanden nog door de SEH gebruikt. Vanaf 23 mei kunnen de gezamenlijke ontvangstbalie en wachtkamer in gebruik worden genomen. Daarnaast zijn er meerdere ruime behandelkamers beschikbaar gekomen, evenals een goed geoutilleerde gipskamer.

Patiënten die de tijdelijke HAP willen bezoeken, kunnen deze via de hoofdingang van het Scheper bereiken via straat 8. De hoofdingang van het Scheper is dag en nacht geopend. Via de SEH is er geen doorgang meer naar het Scheper.