Een spacecar voor technische werkzaamheden › Treant Zorggroep

Een spacecar voor technische werkzaamheden

Geplaatst op: 27 maart 2018

Treant Zorggroep zet een spacecar in voor reparaties aan of boven het plafond in kritische ruimtes, zoals operatie- of isolatiekamers. De spacecar, een elektronisch bestuurbare werktent op wieltjes, maakt het mogelijk om deze werkzaamheden op een voor de patiënt veilige manier te doen.

In ruimtes waar patiënten zijn, vragen technische werkzaamheden om extra aandacht en inspanning. Zo mogen er geen patiënten in de ruimte aanwezig zijn, moeten materialen worden afgedekt, dient een stoftent te worden opgebouwd en moet na de reparatie altijd rekening gehouden worden met de dwarreltijd van stof en met de schoonmaak.

Minder overlast voor patiënt
Maarten Wijnbergen, projectleider bij de afdeling Huisvesting en Bouw is trots op de nieuwe stoftent: ‘Met de inzet van de spacecar kunnen we efficiënter werken. Ik denk dat we hiermee een optimale balans tussen productiviteit én de noodzakelijke infectiepreventiemaatregelen hebben gevonden. Door het gebruik van de stoftent is er minder overlast voor patiënt en afdeling, zijn er minder schoonmaakacties nodig en zijn we per actie sneller klaar.’

Bekijk ook het filmpje op het YouTube-kanaal van Treant.