Een bijzonder kunstproject in Weidesteyn › Treant Zorggroep

Een bijzonder kunstproject in Weidesteyn

Geplaatst op: 21 maart 2019

Begin februari is de psychogeriatrische afdeling in Weidesteyn gestart met een uniek kunstproject samen met de bewoners en de Hoogeveense kunstenaar Geert Oldenbeuving. Door het winnen van de Kunst- en Cultuurprijs kwam er 1.000 euro beschikbaar en werd Oldenbeuving ingeschakeld om dit mooie project vorm te geven.

Activiteitenbegeleider Femmelien Oosterhof en geestelijk verzorgster Toos Hoogsteger kwamen op het idee om de vier seizoenen weer te geven in twee schilderijen met mozaïekkunst. Femmelien en Toos benaderden Oldenbeuving. Hij maakte de ondergrond: een ontwerp met bloemen. De bewoners scheurden gekleurde vellen papier in stukjes en plakten deze op de doeken. Op het ene schilderij zijn kleurige bloemen te zien, wat staat voor de zomer en de lente. Het andere schilderij bevat warme tinten en beeldt de andere twee seizoenen uit: de winter en herfst.

Van de schilderijen is een fotokopie gemaakt, omdat de doeken niet geschikt zijn voor buiten. De fotokopieën, kostenloos verzorgd door Wilcovak BV, zijn afgedrukt op aluminium en vervolgens opgehangen in de binnentuin boven twee betonnen bankjes. Op 14 februari kregen de twee bankjes, gesponsord door Zwaagstra Beton, hun plek in de binnentuin. Dit is gedaan met een grote kraan, beschikbaar gesteld door Kuiphuis Kraanverhuur. De schilderijen hangen boven de betonnen bankjes en vormen samen een mooi geheel. Bewoners en cliënten van Weidesteyn kunnen nu, eventueel samen met hun bezoek, buiten genieten op de bankjes. De originele doeken krijgen binnen op de afdeling een mooi plekje. 

Kunst- en Cultuurprijs

De kunst- en cultuurprijs wordt elk jaar door onze eigen kunstcommissie uitgereikt aan een locatie voor wonen en zorg. Om hiermee bewoners, medewerkers en vrijwilligers te stimuleren om kunst- en cultuuractiviteiten te bedenken én hieraan deel te nemen.