Edwin van der Sar schenkt Scheper Ziekenhuis sportpakket › Treant Zorggroep

Edwin van der Sar schenkt Scheper Ziekenhuis sportpakket

Geplaatst op: 17 december 2012

De afdeling Kinder- en Jeugdrevalidatie van het Scheper Ziekenhuis in Emmen ontving onlangs een sport- en spelpakket van de Edwin van der Sar Foundation. Het pakket heeft een waarde van 1000 euro en is bedoeld om mensen met een hersenbeschadiging te helpen bij hun revalidatie. De stichting van de oud-profvoetballer wil hen stimuleren en een steuntje in de rug geven. Op verschillende plaatsen in het land worden daarom de pakketten uitgedeeld.

Jonge patiëntjes aan de slag met het sport -en spelpakket van Edwin van der Sar (foto: Sander Drooglever).
Jonge patiëntjes aan de slag met het sport -en spelpakket van Edwin van der Sar (foto: Sander Drooglever).

Het sport- en spelpakket is samengesteld door een bewegingsdeskundige en is uitermate geschikt voor hersteloefeningen voor volwassen en kinderen met een hersenbeschadiging. Sport en bewegen is namelijk goed voor het herstelproces. Het stimuleert de hersenfuncties en versterkt het zelfvertrouwen van de patiënten. Het pakket bestaat uit evenwichts- en coördinatiespellen. Zo kunnen kinderen onder begeleiding van fysiotherapeuten van de afdeling Kinder- en Jeugdrevalidatie van het Scheper Ziekenhuis balanceren op oefentollen en krachtoefeningen doen. “Wij zijn erg blij met dit initiatief van de Edwin van der Sar Foundation. Met deze nieuwe materialen kunnen wij de vaardigheden van de kinderen die bij ons in behandeling zijn nog beter op een speelse manier trainen”, aldus fysiotherapeut Linda Veldhuijzen van Zanten.

De afdeling Kinder- en Jeugdrevalidatie is voor kinderen met complexe geestelijke en/of lichamelijke ontwikkelingsproblemen. Ook kinderen die veel pijn hebben, vaak moe zijn of hulpmiddelen nodig hebben, kunnen terecht bij deze afdeling van het Emmense ziekenhuis. Met de kinderen en hun ouders wordt gewerkt aan motoriek, zelfredzaamheid, spraak, taal, gedrag, voeding, concentratie en schoolse vaardigheden. Doel is het kind zo zelfstandig mogelijk te laten deelnemen aan het dagelijks leven.

Meer informatie over de Edwin van der Sar Foundation: www.edwinvandersarfoundation.org.