Duitse zorgmedewerkers de grens over › Treant Zorggroep

Duitse zorgmedewerkers de grens over

Geplaatst op: 8 februari 2019

Twintig medewerkers van de Duitse zorginstelling voor gehandicapten- en ouderenzorg BVO bezochten op 7 februari woonwijkcentrum Holdert van Treant in Emmen. De BVO-medewerkers werken mee aan het project “Sorgen für, sorgen dass” dat de focus legt op grensoverschrijdende samenwerkingen. Het project laat de Duitse medewerkers zien hoe het is om in Nederland, waar veel vacatures zijn, te werken.

Het bezoek aan woonwijkcentrum Holdert bestond uit een rondleiding, drie workshops en een onderzoek. Centraal stond de vraag hoe de zorg in Nederland verloopt. Daarnaast voerden de Duitse verpleegkundigen onderzoek uit naar de voor- en nadelen van het gebruik van een GPS-tracker in de woning van een alzheimerpatiënt. ‘De Duitse medewerkers leerden wat Nederland qua ouderenzorg te bieden heeft, hoe we de zorg ingericht hebben en hoe onze omgang met cliënten is’, aldus André Belt, projectcoördinator bij Treant Zorggroep. Een groep verpleegkundigen van Holdert legt binnenkort een tegenbezoek af bij BVO.

Sorgen für, sorgen dass...

Het project “Sorgen für, sorgen dass...” wordt georganiseerd in het kader van het koepelproject Arbeidsmarkt Noord. Het krijgt ondersteuning van de Eems Dollard Regio (INTERREG V A-programme Deutschland-Nederland) en is gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale-Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

Gerelateerde locaties

Gerelateerd