Drie sterren voor gastvrijheid Leveste Care › Treant Zorggroep

Drie sterren voor gastvrijheid Leveste Care

Geplaatst op: 10 juni 2013

Drie locaties van ouderenzorgorganisatie Leveste Care kregen op 6 juni drie sterren voor gastvrijheid tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg. De 250 deelnemende zorginstellingen zijn beoordeeld op de kwaliteit van hun gastvrijheid, ambiance, eten en drinken. Naast het oordeel van de inspecteurs die de instellingen bezochten, is ook het oordeel van cliënten meegewogen. 

Drie woonzorgcentra van Leveste Care namen deel aan de competitie. De Horst en Holdert in Emmen en De Schutse in Coevorden. De Horst wordt in de Sterrengids Gastvrijheidszorg omschreven als: “een zorgcentrum met zeer betrokken en enthousiaste medewerkers. Iedere afdeling geeft een eigen invulling aan gastvrijheid die aansluit op de behoefte van de cliënt.” In Holdert is “gastvrijheid het speerpunt voor de toekomst en daardoor sterk in ontwikkeling. Voorop staat de belevingswereld van de bewoners. Noaberschap (nabuurschap) staat hier hoog genoteerd.” Woonzorgcentrum De Schutse wordt in de Sterrengids getypeerd als: “een woonzorgcentrum met veel aandacht voor contacten met de wijk. De medewerkers worden getraind in gastvrijheidszorg.”

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg. Doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Gastvrijheid en klantgerichtheid nemen een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, alsook dienstverlening.