Drie sterren voor gastvrijheid › Treant Zorggroep

Drie sterren voor gastvrijheid

Geplaatst op: 8 juni 2010

Ziekenhuis Bethesda heeft tijdens het Nationaal Gastvrijheidszorg Evenement op 3 juni in Ede drie sterren gekregen voor haar gastvrijheid. De deelnemende instellingen zijn beoordeeld op de kwaliteit van hun gastvrijheid, ambiance, eten en drinken. Naast het oordeel van de inspecteurs die de instellingen bezochten, is ook het oordeel van patiënten en cliënten zelf meegewogen. Patiënten en cliënten vinden de kwaliteit van eten en drinken steeds belangrijker, net als een plezierige ambiance met goede gastvrijheid.

Ziekenhuis Bethesda wordt in de gids beschreven als: “een instelling waar de patiënt centraal staat, veel aandacht en betrokkenheid is van het personeel zowel voor patiënt als voor elkaar waardoor je je thuis voelt. De ambiance is afgestemd op doelgroepen en is eigen, open en warm. Er is altijd tijd voor een gesprek met arts of medewerkers en de nazorg wordt als prima ervaren. Er is ruime keuze voor wat betreft eten en drinken en bezoekers kunnen mee-eten. De vrijwilligers zijn behulpzaam en vriendelijk. Er staat zelfs buiten al een gastheer klaar.”

Voor de prestaties van de deelnemers zijn 0 tot 4 sterren toegekend. Alle sterrenhuizen zijn vermeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2010, een soort ‘Michelingids’ voor gastvrije zorg. Er namen 196 zorginstellingen, waarvan 45 ziekenhuizen en 151 verpleeg- en verzorgingshuizen, deel aan Gastvrijheidszorg met sterren. Ziekenhuis Bethesda is met drie sterren het beste ziekenhuis in Groningen en Drenthe.