Diva zingt in Weidesteyn › Treant Zorggroep

Diva zingt in Weidesteyn

Geplaatst op: 29 november 2012

Op 28 november trad zangeres Anja Blom op voor de bewoners van Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn, onderdeel van Zorgpalet. Anja Blom is een van de diva's van Stichting Diva Dichtbij, een organisatie die intieme muziektheatervoorstellingen verzorgt voor mensen die langdurig ziek zijn en in verpleeghuizen verblijven.

De bewoners van de afdeling Psychogeriatrie (hier verblijven bewoners met dementie) genoten zichtbaar van diva Anja Blom in haar roze galajurk. Zij werd met luid applaus ontvangen. Met stralende stem zong zij liedjes, maakte contact met de bewoners van Weidesteyn en bracht daarmee een lach op hun gezicht. Uit volle borst zong men de liedjes uit musicals, operettes en Franse chansons mee. Bewoners, vrijwilligers en mantelzorgers genoten van haar muziek en waren diep onder de indruk.

Over Diva Dichtbij
Diva Dichtbij is een persoonlijke ontmoeting door muziek en theater. Optredens van Diva Dichtbij vinden plaats in een huiskamer van het verpleeghuis of aan de rand van het bed. Daar maakt de diva met haar stem en persoonlijkheid contact met de bewoners. Een optreden van Diva Dichtbij brengt ernstig zieke mensen dichterbij hun gevoel en raakt emoties die vaak lange tijd niet zijn aangesproken. Dat heeft een positief effect. Mensen worden er blijer en actiever door.

Meer informatie: www.divadichtbij.nl.

Foto: Sander Drooglever