Disney even de baas bij Zorggroep Leveste Middenveld › Treant Zorggroep

Disney even de baas bij Zorggroep Leveste Middenveld

Geplaatst op: 22 maart 2012

De magische woorden in de zorgsector zijn vandaag de dag ‘de patiënt centraal stellen’. Fred Lee, voormalig ziekenhuisdirecteur van het Florida Hospital, schreef hierover de bestseller If Disney ran your hospital (Als Disney de baas was in uw ziekenhuis). Ziekenhuis Bethesda, onderdeel van Zorggroep Leveste Middenveld, ontving de gastvrijheidsexpert gisteren met open armen voor een inspiratiemiddag.

Samen met C&T Groep en Syntens Innovatiecentrum organiseerde Zorggroep Leveste Middenveld rond de aanwezigheid van Fred Lee een inspiratiemiddag. Met een klein gezelschap van Noordelijke bestuurders en beleidsmakers in de zorg ging Lee in gesprek. Kees Donkervoort, vice-voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Leveste Middenveld, is enthousiast: “Het is goed om af en toe uit de dagelijkse praktijk te stappen en vanuit een andere visie naar je zorgorganisatie te kijken. Lee legt de connectie tussen Disney en het creëren van belevenissen. Want een ziekenhuisbezoek bestaat uit meer dan enkel een behandeling, ook persoonlijke aandacht speelt een belangrijke rol. En juist die persoonlijke aandacht bepaalt hoe een patiënt of cliënt onze zorg beleeft.”

Fred Lee betoogde dat een ziekenhuis veel meer is dan een serviceorganisatie. Niet de intentie om het goed te doen maar de perceptie van de patiënt dient centraal te staan. Donkervoort sluit zich hier bij aan: “Niet alleen snellere, betere en transparante zorg dragen bij aan de tevredenheid en het welbevinden van onze patiënten en cliënten, maar ook zeker gastvrijheid en servicegerichte dienstverlening. Daarom is ons streven om op dit gebied de verwachtingen van onze patiënten en cliënten te overtreffen en ze tijdens hun ziekenhuisopname of periode in een van onze woonzorgcentra een veilig en vertrouwd gevoel te geven.”

Fred Lee en Kees Donkervoort voor Ziekenhuis Bethesda                                                        (Foto: Pieter Sturrus, Foto-creations Beilen).