Dermatologen Ziekenhuis Bethesda openen hun deuren › Treant Zorggroep

Dermatologen Ziekenhuis Bethesda openen hun deuren

Geplaatst op: 1 mei 2012

Op zaterdag 12 mei 2012, de nationale Bescherm Je Huid Dag, openen de dermatologen van Ziekenhuis Bethesda hun deuren. Van 12.00 tot 15.00 uur kunnen belangstellenden op de polikliniek Dermatologie terecht voor informatie over het beschermen van de huid en het zelf controleren van de huid. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om de dermatologen vragen te stellen over eventuele verdachte plekjes op de huid.

Epidemiologen voorspellen dat 1 op de 6 Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt. Voor alle vormen van huidkanker geldt: hoe eerder je verdachte plekjes ontdekt, hoe groter de kans is om huidkanker te voorkomen en op tijd te behandelen. Het aantal mensen met huidkanker neemt schrikbarend toe: tussen 2001 en 2011 steeg het aantal mensen met de diagnose huidkanker van ongeveer 15.000 naar bijna 40.000.

Naar verwachting zullen er in 2020 jaarlijks 70.000 nieuwe huidkankerpatiënten bij komen. Er zijn hiervoor verschillende oorzaken aan te wijzen. Niet alleen hebben veel mensen een huidtype I of II, maar gaan we ook steeds vaker naar zonnige vakantiebestemmingen. Daarbij smeren we ons in met betrekkelijk lage factoren en liggen graag de hele dag in de zon. Ook zijn we niet gewend om onze huid zelf, of door een dermatoloog te laten controleren.

De Bescherm Je Huid Dag vindt plaats op zaterdag 12 mei van 12.00 tot 15.00 uur, op de polikliniek Dermatologie (routenummer 75). Belangstellen kunnen zich aanmelden via www.beschermjehuid.com.

De Bescherm Je Huid Dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV), het Huidfonds, De Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH), De Stichting Melanoom, Galderma en La Roche-Posay.