De Schutse blij met nieuwe rolstoelbus, wijksteunpunt voor Aleida Kramer › Treant Zorggroep

De Schutse blij met nieuwe rolstoelbus, wijksteunpunt voor Aleida Kramer

Geplaatst op: 14 mei 2014

Woonzorgcentrum De Schutse in Coevorden, onderdeel van Leveste Care, ontving op woensdag 14 mei een nieuwe rolstoelbus. Hiermee gaan vrijwilligers samen met cliënten op pad voor een ritje door de omgeving of een dagje uit. De Schutse kon de bus aanschaffen dankzij een legaat van de familie Geugies. Ook zorgcentrum Aleida Kramer, onderdeel van de Saxenburgh Groep, is blij met het legaat van de familie. Met de gift heeft het zorgcentrum en dagziekenhuis een wijksteunpunt ingericht. Hiervoor heeft het ontmoetingscentrum een flinke metamorfose ondergaan.

“We zijn ontzettend blij met deze gulle gift”, vertelt klantrelatiebeheerder Janet Houwen van De Schutse. “Met de nieuwe rolstoelbus  kunnen onze cliënten in een rolstoel weer oude vertrouwde en bekende plekjes opzoeken. Dit roept mogelijk mooie herinneringen bij hen op.” De bus is geschikt voor vier rolstoelgebruikers en heeft de toepasselijke naam ‘Geugiesbus’ gekregen.

In het nieuwe wijksteunpunt in Aleida Kramer zijn bezoekers elke dag welkom om gezellig ‘uit eten te gaan’ of een kopje koffie te drinken. Ook is er een winkeltje met bescheiden assortiment ondergebracht. Het wijksteunpunt is er voor bewoners van het zorgcentrum en hun familie en kennissen, bezoekers van het dagziekenhuis, medewerkers, maar ook voor oudere of alleenstaande buurtbewoners. “Zonder het legaat hadden wij dit niet kunnen realiseren voor onze cliënten”, aldus Amanda Wennekendonk, gebiedsmanager van de Saxenburgh Groep tijdens de officiële opening. “Wij zijn daar heel dankbaar voor“.